Kemence

Porfestés

A porfestési eljárás előnyei

- alkalmazható egyedi daraboktól a sorozatgyártású termékekig
- minden méretű és formájú munkadarabra felvihető
- kis és nagyméretű termékek esetében egyaránt gazdaságos
- a kézi szórás és felület ellenőrzés biztosítja az automata rendszerek hiányosságainak kiküszöbölését
- a technológiája környezetkímélőbb, mint az oldószeres festésé
- a technológia megfelelő használata egyenletes festékvastagságot eredményez
- a létrehozott felület korrózióálló, kopásálló, és időálló esztétikus felületet képez
- RAL színskála teljes árnyalat kínálatában alkalmazható.

A kemence maximális munkadarab mérete

Magasság: 3000mm
Szélesség: 1500mm
Hosszúság: 4400mm

Elektrosztatikus porfestés technológiai ismertető

A különféle fémből készült termékeket nem csak azért festik be, hogy valamilyen színe legyen, hanem azért is, hogy ne tudjon korrodálódni. Ennek a feladatnak a legesztétikusabb, legkorszerűbb, s legolcsóbb kivitelezési lehetősége a szinterezés. Az elektrosztatikus porfestés elsősorban acél és alumínium munkadarabok festésére alkalmas felületkezelési eljárás, amely három fő fázisból, előkezelésből, porszórásból és beégetésből áll. Ezen technológia során a zsírtalanított fémtárgyakra a finom porrá őrölt, színezett műgyantát (porfestéket) fújnak egy speciális elektrosztatikus porfestő-pisztollyal, mely a hideg fémre rátapad. A tárgyak felületét egyenletes, 40-120 mikron vastagságban, műanyag alapú festékporral szórják be. Fém alkatrészek műanyaggal történő bevonása poliészter vagy epoxy-poliészter porfestékkel történik. Az eljárás során elektrosztatikusan töltődnek fel a porszemcsék az elektrosztatikus térben, és így egyenletesen tapadnak a fémfelületre. Az elektromos töltésnek köszönhetően a festékpor egyenletesen, mindenhol befedi a kezelendő felületet, így nem marad ki egyetlen hely sem az anyagon. Ezt követően a kemencében térhálósodik (beég) a porfesték és ez képezi a műanyag bevonatot.

Felhasználási terület

Minden olyan helyen, ahol

- a fémfelület megfelelő színben, esztétikus formában történő megjelenése a cél
- az oldószeres festési eljárások nem elfogadhatóak (élelmiszeripar, gyermekjátékok stb.)
- fontos, hogy a felület könnyen tisztítható legyen (egészségügy)
- költséghatékony, környezetbarát technológia kell.

Felületi minőség, tisztaság

A munkadarab felülete egyenletes, mechanikai sérülésektől mentes legyen. A gyártásból, szállításból eredő felületi egyenetlenségeket, durva csiszolásnyomokat, horpadásokat a porlakk-bevonat nem tünteti el, hanem fokozott mértékben kiemeli. Az ilyen hibák javítására az üzemben nincs lehetőség.

A porlakk fém-tiszta felületre hordható fel. A szükséges fokozatú zsírtalanítást üzemünk vállalja. Ennek költségeit a szennyezettség mértékétől, jellegétől függően a vállalási árban érvényesíti.

Lényeges szempont, hogy erős korrózió, lemezes rozsda, hengerlési reve esetén az alkalmazott mechanikai felülettisztítás után a fém-tiszta felület egyenetlenségei fokozott mértékben jelentkeznek.

Geometriai kialakítás

A munkadarabokon a gyártás során ki kell alakítani, vagy utólag ki kell jelölni a porlakk-bevonási technológiához szükséges függesztési, alátámasztási helyeket. Ezeken a helyeken porlakk-bevonat szükségszerűen hiányos lesz. Nagyméretű, karcsú munkadarabok és keretszerkezetek, valamint nagyfelületű sík lemezek esetén előfordulhat a porlakk beégetése során deformáció.

A megrendelőnek kell gondoskodni arról, hogy a maximum 200 °C hőmérsékletű beégetést a munkadarab deformáció nélkül elviselje (merevítés, megerősítés), és ne tartalmazzon olyan szerkezeti részt, ami a hőkezelés során károsodhat. Annak megállapítását, hogy a porlakk-bevonásra beszállított munkadarab a hőkezelési hőmérsékletet elviseli-e, az üzem nem vállalja.

Csőből, zártszelvényből készült keretszerkezetek (pl. nyílászárók, korlátok) elemeinek illesztése vagy teljesen hézagmentesen zárt, vagy legalább 10 mm-es furatokkal határozottan nyitott legyen. Ellenkező esetben a keretszerkezet belsejébe behatol a felület-előkészítő anyag vizes oldata, és nem tud a porlakk-bevonás előtt kifolyni. A szűk résekből festés után kiszivárgó folyadék rongálja a bevonatot és jelentős esztétikai hibát okoz.

A hegesztés minősége

A porlakk-bevonásra tervezett szerkezeten lévő hegesztési varrat legyen teljesen zárt, folyamatos, tömör és hibahely-mentes. Amennyiben a munkadarab átlapolásokat tartalmaz, (pl. nyílászárók lapos acéltakarói) az átlapolt felületek éleit hézagmentesen körbe kell hegeszteni, vagy festés utáni szegecseléssel, csavarozással kell rögzíteni.

Zsírtalanítás – foszfátozás

A fémek felületén található zsír, olaj és egyéb szennyeződéseket eltávolítjuk, ezáltal a festék tapadása megfelelő lesz. A porfestésnek nagyon fontos része a zsírtalanítás. Ha az előkészítés nem megfelelő, a porfesték le fog jönni a felületről, mert nincs megfelelő tapadása.

Porfestés

Választható bevonatok

Az általánosan használt RAL színskála minden színének festését vállaljuk, mind beltéri, mind kültéri minőségben. A bevonatok készülnek struktúr és sima felülettel, valamint fényességük szerint mattól a selyemfényűn át a fényesig.

Beégetés

A porszórt alkatrészek beégető kemencébe kerülnek ahol, 160-200 °C-on, 10-20 perces technológiai idő elteltével a por alapú festék a munkadarabra ráolvad. Ez a folyamat egy zárt, szennyeződésektől mentes gázüzemű kemencében történik levegőkeringetéssel. Az anyaggal szoros kötésben, egy jól tapadó, esztétikus bevonatot kapunk. Beégetés elteltével már csak az anyag lehűlését kell megvárni és a terméket szállíthatjuk, megmunkálhatjuk.

Csomagolás, raktározás

Üzemünkben vállaljuk a termékek csomagolását, raktározását, targoncával történő le- és felrakodását. Minden esetben egyedi megállapodás alapján.